Αλμυρές μπάλες κρασιού γεμισμένες με ελιές-πιπεριές Φλωρίνης
Οι μπαλίτσες αυτές ανοίγουν την όρεξη και μπορούν να σερβιριστούν άνετα σα συνοδευτικό κάποιου ντιπ ή να συνοδεύσουν το βράδυ το ποτό μας από μόνα τους, είτε με κάποιο τυρί. Πλέκοντας τα σε κοτσιδάκια, μπορούν να σταθούν επάξια και μόνα τους σα ένα άλλο είδος μπατόν σαλέ χωρίς ελιά εσωτερικά.
Υλικά (40-60)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο πάρει
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι καλό λευκό ξηρό κρασί
1 ποτήρι νερό
1 κ. γ. αλάτι
1/3 κ. γ. πιπέρι
1/3 κ. γ. πιπέρι καγιέν
ελιές γεμιστές με πιπεριές φλωρίνης
(μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν και ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, απλά η γεύση είναι πιο έντονη)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι καλό λευκό ξηρό κρασί
1 ποτήρι νερό
1 κ. γ. αλάτι
1/3 κ. γ. πιπέρι
1/3 κ. γ. πιπέρι καγιέν
ελιές γεμιστές με πιπεριές φλωρίνης
(μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν και ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, απλά η γεύση είναι πιο έντονη)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά αρχικά, προσθέτοντας στο τέλος το αλεύρι και ζυμώνουμε, δημιουργώντας μία εύπλαστη ζύμη, που δεν κολλάει καθόλου στα χέρια.Παίρνουμε κομματάκια ζύμης στο χέρι μας και το ανοίγουμε, τοποθετώντας μια ελιά στο κέντρο και κατόπιν την κλείνουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι δημιουργώντας μπαλίτσες.
Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα, προθερμαίνουμε το φούρνο μας με αέρα στους 200 °C.
Αραδιάζουμε τις μπαλίτσες μας σε κανονική απόσταση γιατί δε φουσκώνουν ιδιαίτερα και τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα, ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά ελέγχοντας τα να έχουν ένα όμορφο καφετί χρώμα στο κάτω μέρος.
|